Ortodoncija

Ortodoncija (ortopedija vilica) je specijalisticka grana stomatologije koja se bavi rastom, razvojem kao i dijagnostikom i lečenjem nepravilnosti zuba,vilica i lica. Ortodontska terapija podrazumeva korišćenje različitih pokretnih i fiksnih aparata koji koristeći blagu, kontrolisanu sliu postavljaju zube u bolji, željeni položaj.

Ortodontski tretman se može sprovoditi:

  • U dečijem uzrastu, bilo da dete ima sve mlečne zube ili ima mlečne i stalne zube
  • Kod odraslih osoba koje imaju sve stalne zube

Najnoviji i najefikasniji trend ispravljanja zuba su Aligneri, individualno izrađene ortodontske folije čijim nošenjem i menjanjem na dve nedelje u kraćem roku ispravljate zube nego klasičnim fiksnim protezama uz daleko lakše održavanje higijene jer ih mozete skinuti sa zuba.

Postupak izrade orto folija

Posle digitalizacije Vaseg otiska u saradnji sa najpoznatijim proizvodjacem ortodontskih materijala FORESTADENTOM iz Nemacke pravimo plan terapije I 3D stampamo Alignere koje nosite umesto fiksnih ortodontskig aparata I menjate na 2 nedelje. Na ovaj nacin smanjujete broj poseta stomatoloskoj ordinaciji sto je idealno za pacijente iz inostranstva I pacijente koji nisu u mogucnosti da dolaze na ceste kontrole. Ako se aligner izgubi ili osteti vrlo lako I brzo fabrikujemo nov zahvaljujuci 3d stampanim modelima koji ostaju kod nas u ordinaciji. Od pocetnog polozaja zuba zavisi duzina terapije I broj folija koje cete nositi.