Bezmetalne krunice

Najčvršći materijal, najviše estetike!

Bezmetalne krunice su izrađene od cirkonijum dioksid-a, materijala koji je najpre korišćen u ortopediji.

Zbog svojih karakteristika, vrlo brzo je našao primenu i u stomatologiji za izradu visokoestetskih fiksnih nadoknada – krunica i mostova.

Cena usluge je 150 Eur. Ne postoje nikakvi skriveni dodatni troškovi!

Pozovite nas i zakažite svoj termin!

PREDNOSTI BEZMETALNIH KRUNICA

  1. Prirodan izgled: bezmetalne krunice zbog svoje trransparencije, mogucnosti da propostaju svetlost izgledaju kao prirodni zubi. Boja i tekstura, takodje u potpunosti imitiraju prirodan zub, pa se kruna stapa sa okolnim zubima i izgleda potpuno prirodno i neprimetno.
  2. Manje invazivno brusenje: izrada bezmetalnih krunica zahteva manje brušenja zuba nego metal-keramičke krunice, čime se čuva više prirodnog zubnog tkiva i smanjuje se rizik od kasnijih komplikacija.
  3. Manje iritacije: legure metala koje se koriste kod izrade  metalokeramickih kruna mogu izazvati alergijsku reakciju ili iritaciju na gingivi kod nekih pacijenata. Bezmetalne krunice su biokompatibilne i nije poznata alergijska reakcija na cirkonijum pa su idealno rešenje za pacijente sa alergijama na legure neplemenitih metala.
  4. Precizna izrada: Bezmetalne krunice se izrađuju frezovajem na CNC masini i modelovanjem u savremenom CAD softwaru što znači da garantuju daleko vecu preciznost „naleganja“ navlake na zub noosac i ispravniji zagrizaj
  5. Jačina i izdržljivost: bezmetalne krune izradjene od punog cirkonijuma su izdržljivije od tradicionalnih krunica i ne postoji mogucnost odlamanja, odvajanja keramike i preporucuju se kod pacijenata sa bruksizmom.
  6. Nema ukusa metala u ustima: metalne krunice mogu ostaviti ukus metala u ustima. Bezmetalne krunice ne sadrže metal i ne ostavljaju nikakav neugodan ukus u ustima.

Sve ove prednosti čine bezmetalne krunice popularnim izborom za osobe koje žele prirodan i estetski privlačan osmeh.

Zbog izuzetne čvrstoće omogućava izradu cirkularnih mostova i mostova sa velikim rasponima izmedju članova, tj. zuba nosača.

Koliko traje proces izrade bezmetalnih krunica?

3 dana

Proces izrade bezmetalnih kruna u ordinaciji  MIS Dental je u potpunosti digitalizovan što garantuje apsolutnu preciznost i predvidivost rezultata.

Krune se izdrađuju u sopstvenoj zubotehničkoj laboratoriji u sklopu naše ordinacije pa je vreme izrade skraćeno na minimum.

Zubi se u prvoj poseti preparišu, minimalno zbruse za debljinu buduće krune i umesto klasičnog otiska, koji je često neprijatan za pacijente, zubi se skeniraju intraoralnim skenerom.

Buduće krune se modeluju u CAD softweru a privremene krune i modeli vilica se šampaju/materijalizuju u 3D štampaču biokompatibilnim polimerom.

Posle probe privremenih/probnih navlaka, konsultacije sa pacijentom i svih potrebnih korekcija definitivne navlake se frezuju u CAM mašini iz blokova najkvalitetnijeg cirkonijuma nemačkog proizvodjaca Zirkon Zahn.

Posle procesa sinterovanja cirkonijum je spreman za finalnu probu u ustima pacijenta nakon čega se glazira i spreman je za cementiranje istog dana…

Zbog toga što se ceo proces izrade bezmetalnih kruna odvija u našoj ordinaciji “in house” i u potpunosti je automatizovan , garantujemo najbolji kvalitet i najkraće vreme izrade kruna.

POGLEDAJTE NAŠE RADOVE

Cena usluge je 150 Eur. Ne postoje nikakvi skriveni dodatni troškovi!

Pozovite nas i zakažite svoj termin!